صفحه ی اصلی > اخبار و رویدادها > تازه های تکنولوژی > آیا هوش مصنوعی برای آب و هوا خوب است یا بد؟ این پیچیده است
آیا هوش مصنوعی برای آب و هوا خوب است یا بد؟ این پیچیده است مشاهده در قالب PDF چاپ فرستادن به ایمیل
نوشته شده توسط امیرحسین عسکری
یکشنبه, 26 تیر 1401 ساعت 10:37

در حالی که جهان در حال مبارزه با تغییرات آب و هوایی است، آیا استفاده گسترده از هوش مصنوعی (AI) کمک یا مانعی خواهد بود؟ در مقاله ای که این هفته در Nature Climate Change منتشر شد، تیمی از کارشناسان در زمینه هوش مصنوعی، تغییرات آب و هوا و سیاست های عمومی چارچوبی را برای درک رابطه پیچیده و چند وجهی هوش مصنوعی با انتشار گازهای گلخانه ای ارائه کردند و راه هایی را برای همسویی بهتر هوش مصنوعی با تغییرات آب و هوایی پیشنهاد کردند.

دیوید رولنیک، استادیار علوم کامپیوتر در دانشگاه مک گیل و یکی از اعضای اصلی آکادمیک موسسه هوش مصنوعی میلا - کبک، می‌گوید: «هوش مصنوعی به طرق مختلف، چه مثبت و چه منفی، بر اقلیم تأثیر می‌گذارد، و بیشتر این تأثیرات کمیت کمی ندارند. برای مثال، هوش مصنوعی برای ردیابی و کاهش جنگل‌زدایی استفاده می‌شود، اما سیستم‌های تبلیغاتی مبتنی بر هوش مصنوعی احتمالاً با افزایش میزان خرید مردم، تغییرات آب و هوایی را بدتر می‌کنند.

این مقاله تأثیرات هوش مصنوعی بر انتشار گازهای گلخانه ای را به سه دسته تقسیم می کند:
1) تأثیرات انرژی محاسباتی و سخت افزار مورد استفاده برای توسعه، آموزش و اجرای الگوریتم های هوش مصنوعی،

2) اثرات فوری ناشی از کاربردهای هوش مصنوعی - مانند بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها (که انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش می دهد) یا تسریع اکتشاف سوخت های فسیلی (که انتشار گازهای گلخانه ای را افزایش می دهد).

و 3) تأثیرات سطح سیستم ناشی از روش هایی که برنامه های هوش مصنوعی بر الگوهای رفتاری و جامعه به طور گسترده تر تأثیر می گذارد، مانند سیستم های تبلیغاتی و اتومبیل های خودران.

Lynn Kaack، استادیار علوم کامپیوتر و سیاست عمومی در مدرسه Hertie و نویسنده اصلی این گزارش می‌گوید: «تغییرات اقلیمی باید در هنگام توسعه و ارزیابی فناوری‌های هوش مصنوعی مورد توجه قرار گیرد. ما متوجه شدیم که آن دسته از تأثیراتی که آسان‌ترین اندازه‌گیری هستند، لزوماً آن‌هایی نیستند که بیشترین تأثیر را دارند. بنابراین، ارزیابی تأثیر هوش مصنوعی بر اقلیم به‌طور کلی مهم است».

تأثیرات هوش مصنوعی بر انتشار گازهای گلخانه ای - یک موضوع انتخابی

نویسندگان بر توانایی محققان، مهندسان و سیاست گذاران برای شکل دادن به تأثیرات هوش مصنوعی تأکید می کنند و می نویسند که «... تأثیر نهایی آن بر اقلیم از پیش تعیین نشده است و تصمیمات اجتماعی نقش بزرگی در شکل دادن به تأثیرات کلی آن ایفا خواهد کرد». به عنوان مثال، این مقاله خاطرنشان می‌کند که فناوری‌های وسایل نقلیه خودران مجهز به هوش مصنوعی اگر برای تسهیل حمل‌ونقل عمومی طراحی شده باشند، می‌توانند به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کنند، اما اگر در خودروهای شخصی استفاده شوند می‌توانند آلاینده‌ها را افزایش دهند و منجر به رانندگی بیشتر مردم شوند.

محققان همچنین خاطرنشان می کنند که تخصص یادگیری ماشین اغلب در میان مجموعه محدودی از بازیگران متمرکز است. این موضوع چالش‌های بالقوه‌ای را در رابطه با حاکمیت و اجرای یادگیری ماشینی در زمینه تغییرات آب و هوایی ایجاد می‌کند، زیرا ممکن است شکاف دیجیتالی را ایجاد یا گسترش دهد، یا قدرت را از دولتی به نهادهای بزرگ خصوصی به دلیل اینکه چه کسی داده‌ها یا سرمایه فکری مربوطه را کنترل می‌کند، تغییر دهد. .

پروفسور رولنیک گفت: "انتخاب هایی که ما به طور ضمنی به عنوان فناوران انجام می دهیم می تواند بسیار مهم باشد." در نهایت، AI for Good نباید فقط به اضافه کردن برنامه‌های کاربردی سودمند در بالای کسب و کار معمول باشد، بلکه باید در مورد شکل دادن به همه برنامه‌های هوش مصنوعی برای رسیدن به تأثیری باشد که می‌خواهیم ببینیم.»

منبع : sciencedaily

عنوان انگلیسی : Is AI good or bad for climate ?

لینک مطلب : https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220628113336.htm

Is AI good or bad for the climate

آخرین بروز رسانی در یکشنبه, 26 تیر 1401 ساعت 12:39