صفحه ی اصلی > اخبار و رویدادها > تازه های تکنولوژی > سریعترین پردازنده نورومورفیک نوری جهان
سریعترین پردازنده نورومورفیک نوری جهان مشاهده در قالب PDF چاپ فرستادن به ایمیل
نوشته شده توسط رجایی
یکشنبه, 28 دی 1399 ساعت 22:40

رونمایی از سریع‌ترین و قدرتمندترین پردازنده نورومورفیک جهان برای هوش مصنوعی

یک تیم تحت هدایت سوینبرن سریعترین و قدرتمندترین پردازنده نورومورفیک نوری جهان را برای هوش مصنوعی به نمایش گذاشته است. پردازنده نورومورفیک سریعتر از 10 تریلیون عملیات در ثانیه کار می کند و قادر به پردازش داده های در مقیاس فوق العاده بزرگ است.

یک تیم بین المللی از محققان به سرپرستی دانشگاه صنعتی سوینبرن سریعترین و قدرتمندترین پردازنده نورومورفیک نوری جهان را برای هوش مصنوعی (AI) نشان داده است که با سرعت بیشتری از 10 تریلیون عملیات در ثانیه کار می کند و قادر به پردازش فوق العاده داده های مقیاس بزرگ است.

این موفقیت در مجله Nature منتشر شده است و نشان دهنده جهشی عظیم برای شبکه های عصبی و به طور کلی پردازش نورومورفیک است.

شبکه های عصبی مصنوعی ، یک شکل اصلی از هوش مصنوعی ، می توانند "یاد بگیرند" و عملیات پیچیده ای را با برنامه های گسترده ای برای بینایی رایانه ، پردازش زبان طبیعی ، تشخیص چهره ، ترجمه گفتار ، بازی های استراتژیک ، تشخیص پزشکی و بسیاری از زمینه های دیگر انجام دهند. شبکه های عصبی مصنوعی با الهام از ساختار بیولوژیکی سیستم قشر بینایی مغز ، ویژگی های اصلی داده های خام را برای پیش بینی خواص و رفتار با دقت و سادگی بی سابقه استخراج می کنند.

تیم تحت هدایت پروفسور سوینبرن ، دیوید ماس ، دکتر زینگ یوان (مایک) خو (سوئینبرن ، دانشگاه موناش) و استاد برجسته آرنان میچل از دانشگاه RMIT ، به یک استثنای فوق العاده در شبکه های عصبی نوری دست یافتند: سرعت محاسبات و قدرت پردازش آنها را به سرعت افزایش می دهد.

این تیم پردازنده نورومورفیک نوری را نشان می دهد که بیش از 1000 برابر سریعتر از هر پردازنده قبلی کار می کند ، همچنین این سیستم تصاویر بسیار بزرگ در اندازه رکورد را پردازش می کند - برای دستیابی به تشخیص کامل تصویر صورت کافی است ، چیزی که دیگر پردازنده های نوری قادر به انجام آن نیستند انجام بدهند.

پروفسور ماس ، مدیر مرکز علوم نوری سوینبرن و اخیراً به عنوان یکی از رهبران برجسته تحقیقات استرالیا در فیزیک گفت: این موفقیت با" ریز شانه های نوری "به دست آمد ، همانطور که سرعت داده های اینترنتی ما در جهان با رکورد جهانی گزارش شد. ریاضیات در زمینه اپتیک و فوتونیک توسط استرالیایی.

در حالی که پردازنده های پیشرفته الکترونیکی مانند Google TPU می توانند فراتر از 100 TeraOP / s کار کنند ، این کار با ده ها هزار پردازنده موازی انجام می شود. در مقابل ، سیستم نوری نشان داده شده توسط تیم از یک پردازنده واحد استفاده می کند و با استفاده از یک تکنیک جدید به طور همزمان درهم آمیختن داده ها در زمان ، طول موج و ابعاد فضایی از طریق یک منبع میکرو شانه یکپارچه به دست آمد.

میکرو شانه ها دستگاه های نسبتاً جدیدی هستند که مانند رنگین کمان ساخته شده از صدها لیزر مادون قرمز با کیفیت بالا روی یک تراشه عمل می کنند. آنها بسیار سریعتر ، کوچکتر ، سبک تر و ارزان تر از هر منبع نوری دیگر هستند.

پروفسور ماس می گوید : "در طی 10 سالی که من آنها را اختراع کردم ، تراشه های میکرو شانه یکپارچه بسیار مهم شده اند و دیدن آنها که این پیشرفتهای عظیم در ارتباطات و پردازش اطلاعات را امکان پذیر می کنند واقعاً هیجان انگیز است. میکرو شانه ها نویدبخش زیادی برای ما برای پاسخگویی به نیاز سیری ناپذیر جهان به اطلاعات است ".

"این پردازنده می تواند به عنوان یک جلوی پهنای باند فوق العاده پهنای باند برای هر سخت افزار نورومورفیک - مبتنی بر نوری یا الکترونیکی - عمل کند و یادگیری ماشین با داده های عظیم را برای داده های باند پهنای باند زمان واقعی در دسترس قرار دهد ،" دکتر Xu ، آلوم Swinburne و فوق دکترا با گروه مهندسی سیستم های برق و کامپیوتر در دانشگاه موناش.

دکتر Xu می گوید: "ما در حال حاضر به اوج نگاهی دقیق به پردازنده های آینده می رسیم. این واقعاً به ما نشان می دهد که با استفاده نوآورانه از میکروکامب ها می توانیم به میزان چشمگیری از قدرت پردازنده های خود استفاده کنیم."

پروفسور RMIT میچل می افزاید: "این فناوری در همه انواع پردازش و ارتباطات قابل استفاده است - تأثیر بسزایی خواهد داشت. در بلند مدت امیدواریم بتوانیم سیستم های کاملاً یکپارچه ای را روی تراشه تحقق بخشیم و هزینه و مصرف انرژی را بسیار کاهش دهیم."

پروفسور دیمین هیکس ، طرفدار اصلی تیم تحقیقاتی ، از سوئینبرن ، موسسه والتر و الیزابت هال ، می گوید: "شبکه های عصبی کانولوشن در انقلاب هوش مصنوعی مهم بوده اند ، اما فناوری سیلیکون موجود به طور فزاینده ای گلوگاهی در سرعت پردازش و بهره وری انرژی ایجاد می کند." .

وی اضافه می کند ، "این پیشرفت نشان می دهد که چگونه یک فناوری نوری جدید باعث ایجاد چنین شبکه هایی سریعتر و کارآمدتر شده و نمایشی عمیق از مزایای تفکر میان رشته ای در داشتن الهام و شجاعت برای گرفتن ایده از یک زمینه و استفاده از آن برای یک مشکل اساسی را در دیگری حل کنید. "

منبع :

مطالب ارائه شده توسط دانشگاه موناش.

تاریخ:

7 ژانویه 2021